Márk
13 °C
28 °C

Új cím alá költözött az SCO

2004.02.04. 01:34
A Mydoom féregvírus által szervezett internetes támadás célpontja, az amerikai SCO Group szoftvercég egy új domainnév alá helyezte át a honlapját, az IP számot azonban "véletlenül" nem változtatták meg.
Az SCO weboldala 36 órán keresztül elérhetetlen volt a Mydoom féregvírus igájába hajtott számítógépek által generált forgalom miatt. A cég most talált egy megoldást arra, hogy elérhetővé tegye oldalait. A www.thescogroup.com cím a jelek szerint erre kiválóan képes, írta ZDNet.

Ezzel az SCO azt a tényt használja ki, hogy a Mydoom.A csak az SCO.com-ot támadja. Más URL-ek háborítatlanul működhetnek a legnagyobb DoS-roham idején is. Az új címet az SCO bizonyosan megtartja a támadás február 12-én várható befejeződéséig.

A brit Netcraft úgy találta, hogy a régi és az új cím egyaránt az 216.250.128.21 IP-szám mögé van kötve.

'Milliárd dolláros' kár

Az SCO továbbra is élesen elítéli a vírust ráuszító támadókat. Közleménye szerint a világszerte okozott kár már elérheti az egymilliárd dollárt. A mostani új SCO oldalon egy új menüpont jelent meg, amelyen a cég ügyfelei és látogatói közvetlenül továbbléphetnek a Network Associates és a Symantec oldalaira, és Mydoom-ot eltávolító eszközöket tölthetnek le maguknak.

Az SCO műszaki igazgatója, Jeff Carlon megerősítette, hogy a hétvége óta hatalma ugrás következett be a cég weboldalának forgalmában. A vírus nyomán több százezer támadásra számítunk, jelentette ki. A cég emiatt ajánlott fel hat nappal ezelőtt negyedmillió dollárt a vírus szerzőjének elfogására. Szakértők szerint a vírust Oroszországban engedhették szabadjára.

A féregvírus által veszélyeztetett rendszerek közé tartoznak a Windows 98, ME, NT, 2000 és XP operációs rendszereket futtató számítógépek. Valamennyi nagy vírusirtó cég azonnali megoldást és védelmet kínál az elektronikus kártevővel szemben. Valamennyi szakértő egyetért abban, hogy a nem azonosított eredetű emailek csatolt állományát nem szabad megnyitni.

15%
3899 Ft
3315 Ft
15%
2999 Ft
2550 Ft