Klaudia
-4 °C
2 °C

Átmeneti folt az Explorer résére

2006.03.31. 16:40
Az Internet Exploter (IE) böngésző aktuális hibáját a Microsoft csak az áprilisi patch day (foltozási nap) alkalmával tervezi kijavítani. Az eEye ezért önszorgalomból dob mentőövet a felhasználóknak.

Miközben a Microsoft azon dolgozik, hogy lezárja az Exploreren felfedezett biztonsági rést, egy informatikai biztonsági cég átmeneti javítást készített el. Az eEye szerint az ő foltjuk is megvédi a felhasználókat a támadásoktól.

Mostanáig az Explorer Active Scripting hibájának kiaknázását csak a JavaScript-funkciók teljes lekapcsolásával lehetett megakadályozni. Ez különben a Microsoft hivatalos javaslata is a probléma kezelésére.

A jelentések szerint immár több mint 200 oldalon felbukkant az a preparált kód, amellyel veszélyes programot lehet csempészni a felhasználó gépére.

Akik nem kerülhetik el

Az Explorer nem hivatalos javítását az eEye elsősorban olyan felhasználóknak szánja, akiknek az Explorert mindenképpen Active Scripting mellett kell használniuk.

A Microsoft képviselői a CNet-nek kifejtették, hogy az eEye javítását még nem tesztelték behatóan, így nem javasolják a telepítését sem. A Microsoft saját vizsgálatai szerint a biztonsági hiba kihasználása jelenleg minimális, vagyis csekély a felhasználókat fenyegető veszély.

Az alternatív javítást a Microsoft által kiadott hivatalos változat mindenképpen felülírja majd.