Géza
-12 °C
-4 °C

Elítélték Paris Hilton hackerét

2005.09.15. 15:34
Közel egy év börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a fiút, aki Paris Hilton telefonját feltörve sztárok telefonszámaival árasztotta el a világot.
Egy 17 éves massachusettsi fiút 11 hónap fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélt a bíróság, írta meg az Inquirer. "Bocs, kurva" - kért elnézést Paris Hiltontól a leleményes hacker, miután feltörte a színész-műsorvezető-modell-szállodaláncörökösnő mobiltelefonját, és annak teljes tartalmát felpakolta az internetre.

Számok mindenütt

#alt# Pillanatok alatt elterjedtek a hírességek telefonszámai. Értéket képviseltek természetesen a képek is, melyeket Hilton szintén a telefonjában tárolt, így a leszbikus-csokolózós jelenetsor, meg a csivavás fotók is részei már a Hilton-mondakörnek.

A Wizbang blog szerzői végigböngészték az összes jegyzetet is, melyekből szerintük egyértelműen kiderül, hogy Hilton pénzt kap a szexvideókért, ezt bizonyíthatják azok a bejegyzések, mint például "Csekk Ricktől", ami Rick Solomonra, Paris volt férjére utal, aki az Egy éjszaka Parisban (One Night in Paris) című házi pornófilm másik szereplője. Emellett a telefon szerint Hilton belépett olyan weboldalakra, amelyek a kazetta árusításával foglalkoznak.

A bíróság szerint bűnös volt a fiú, mert meghekkelt különböző telefon- és internetszolgáltatókat, ellopott, majd az internetre töltött személyes adatokat, ráadásul még egy bombariadót is elintézett egy floridai középiskolában, és mindezt 15 hónap alatt. A fiú januárban feltörte az amerikai T-Mobile hálózatát is, és megszerezte különböző előfizetők adatait, például Paris Hiltonét.