Zsuzsanna
-3 °C
3 °C

Védtelenné tesz a Sony PSP

2005.05.03. 09:30
Gyenge titkosítást használ a hordozható játékgép drótnélküli hálózati csatolója, és a felhasználók zsörtölődnek, hogy emiatt kell lerontaniuk az otthoni wifi-rendszerük védelmét.

Fórumbejegyzések szerint a Sony PlayStation Portable játékkonzol beépített wifi-csatolója nem igazán felel meg az elvárásoknak: csupán a 802.11b szabványt támogatja, amely tizenegy megabit per másodperces adatátviteli sebességet garantál, a WEP-titkosítás pedig nem valami biztonságos protokoll, hiszen 2005-ben már csak a WPA igazán elfogadható.

A WPA-támogatás hiánya természetesen nem az online játék miatt problémás, hanem mert emiatt a felhasználóknak az egész otthoni hálózatuk biztonságát le kell rontaniuk. Az elérési pontok ugyanis nem tudják megkülönböztetni az egyes eszközöket, a játékkonzolt, számítógépet és laptopot ugyanazzal a beállítással kezelik.

Az Inquirer információi szerint a firmware frissítésével aktiválható lenne a WPA és a gyorsabb 802.11g is, de egyelőre nincs hír arról, hogy a Sony készít-e ilyen frissítést. A japán gyártónak jobban oda kellene figyelnie erre a problémára, hiszen a hamarosan megjelenő PlayStation 3-ben szintén lesz drótnélküli csatoló, és azon a konzolon kényesebb adatok, fizetős tartalmak is áramlanak majd.