Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Magyarországra látogat a SecurityFocus

2002.04.23. 15:31
Helsinki, Varsó, Prága és London után, de még Zürich előtt a héten Budapestre érkezik a nagy átalakulásokon átment SecurityFocus cég képviselője. A budapesti amerikai nagykövetség munkatársai szervezik a honi informatikai biztonsággal foglalkozó szakemberekkel történő találkozót.
A lista nem publikus, de annyit lehet tudni, hogy a nagykövetség az amerikai cégtől kapott lista alapján kereste fel a hazai szakembereket, és szervezte meg a találkozókat. Szerda este fogadást adnak a meghívott cégek számára, és a csütörtöki napon is sűrű programban lesz része a Budapestre érkező képviselőnek.

Az ,öreg dekások' (annyira lejáratták már a hacker-cracker szavakat a téves összemosások által, hogy használjuk inkább ezt a kifejezést) a Bugtraq levelezőlistáról ismerik a céget. A lista manapság is működik és az egyik legnagyobb forgalmú olyan lista, melyen informatikai biztonsággal kapcsolatos információk terjednek. Sok más ilyen kezdeményezéshez hasonlóan céggé fejlődött a csapat, és ehhez méltón építik kapcsolataikat és menedzselik jövőjüket.

Összefogás az egyetemi szférával

Az üzleti szféra mellett egyetemi egységgel is várható találkozó létrehozása, ugyanis a SecurityFocus a kutatói szférával is együttműködésre törekszik. Egyik legújabb termékükről, az ARIS fenyegetettség-kezelő rendszerről tudni kell, hogy az elemzésekhez egyetemi környezetből is gyűjtenek naplókat (log). Az egyetemi körben előforduló biztonsági események elemzése, a felnövő informatikusok informatikai biztonság iránti érdeklődése, hozzáállása is jól feltérképezhető ezen információk elemzésével. A termékhez kapcsolódó marketing kampányban koordinált partnerkeresés is folyik.

A BME-n működő SEARCH Laboratory informatikai biztonsággal foglalkozó kutatólabor meghívására a lágymányosi campust is meglátogatja a cég képviselője, és reméljük, hogy pozitív összképpel utazik tovább Budapestről.

A tárgyalásokról elérhető publikus eredményekről és részletekről még tudósítunk.