Piroska
3 °C
4 °C

Magyarországra látogat a SecurityFocus

2002.04.23. 15:31
Helsinki, Varsó, Prága és London után, de még Zürich előtt a héten Budapestre érkezik a nagy átalakulásokon átment SecurityFocus cég képviselője. A budapesti amerikai nagykövetség munkatársai szervezik a honi informatikai biztonsággal foglalkozó szakemberekkel történő találkozót.
A lista nem publikus, de annyit lehet tudni, hogy a nagykövetség az amerikai cégtől kapott lista alapján kereste fel a hazai szakembereket, és szervezte meg a találkozókat. Szerda este fogadást adnak a meghívott cégek számára, és a csütörtöki napon is sűrű programban lesz része a Budapestre érkező képviselőnek.

Az ,öreg dekások' (annyira lejáratták már a hacker-cracker szavakat a téves összemosások által, hogy használjuk inkább ezt a kifejezést) a Bugtraq levelezőlistáról ismerik a céget. A lista manapság is működik és az egyik legnagyobb forgalmú olyan lista, melyen informatikai biztonsággal kapcsolatos információk terjednek. Sok más ilyen kezdeményezéshez hasonlóan céggé fejlődött a csapat, és ehhez méltón építik kapcsolataikat és menedzselik jövőjüket.

Összefogás az egyetemi szférával

Az üzleti szféra mellett egyetemi egységgel is várható találkozó létrehozása, ugyanis a SecurityFocus a kutatói szférával is együttműködésre törekszik. Egyik legújabb termékükről, az ARIS fenyegetettség-kezelő rendszerről tudni kell, hogy az elemzésekhez egyetemi környezetből is gyűjtenek naplókat (log). Az egyetemi körben előforduló biztonsági események elemzése, a felnövő informatikusok informatikai biztonság iránti érdeklődése, hozzáállása is jól feltérképezhető ezen információk elemzésével. A termékhez kapcsolódó marketing kampányban koordinált partnerkeresés is folyik.

A BME-n működő SEARCH Laboratory informatikai biztonsággal foglalkozó kutatólabor meghívására a lágymányosi campust is meglátogatja a cég képviselője, és reméljük, hogy pozitív összképpel utazik tovább Budapestről.

A tárgyalásokról elérhető publikus eredményekről és részletekről még tudósítunk.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!