Ervin
14 °C
22 °C

Elkerülhetetlen a Service Pack 2 telepítése

2005.02.28. 11:23
A Microsoft ügyfelei kompatibilitási félelmekre hivatkozva azt kérték, hogy ne kelljen mindenképpen telepíteniük a biztonsági javítócsomagot, ezért a szoftvergyártó kiadott egy eszközt, amellyel továbbra is használhatták az automatikus frissítést, de ideiglenesen blokkolhatták a Service Pack 2 letöltését. Az átmeneti időszak azonban április 12-én véget ér.

A felhasználók 2004. augusztus 16-án ismerkedhettek meg a Service Pack 2 biztonsági javítócsomagjával, és a Microsoft ekkor százhúsz nap haladékot adott nekik arra, hogy felkészítsék gépüket a fogadására. Mivel sok ügyfél kompatibilitási problémákra panaszkodott, a Microsoft megduplázta a türelmi időszak hosszát, hogy mindenki alaposan letesztelhesse a kiegészítő szoftvert.

Van kibúvó

A mostani lépés csak azokat érinti, akik közvetlenül a Microsoft szervereiről töltik le az automatikus frissítéseket; nagyon sok vállalat úgy állította át a rendszerét, hogy a munkaállomások a saját központi szerverükről töltsék le a javítócsomagokat, mert így a saját munkarendjükhöz igazíthatják a gyakran újraindítással járó eseményt, írta a Cnet.

Kell az SP2

A Microsoft is elismeri, hogy fontos a szoftverek tesztelése, de próbálta felhívni a vállalatok figyelmét az SP2 fontosságára, amely valamelyest megnöveli a rendszerek biztonságát, különösen a hordozható számítógépekét, amelyek gyakran kerülnek ki a vállalati tűzfalak védelmi vonala mögül.