Szilvia
5 °C
16 °C

Új tűzfalak a Symantectől

2002.06.20. 15:00
Három új tűzfal-termékét mutatta be csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján a Symantec. A cég, szakítva eddigi irányvonalával, a hardverpiacra is igyekszik betörni kombinált tűzfal-, VPN (virtuális magánhálózati), és vírusvédő megoldásukkal, mely a Plug and Protect technológiával gyorsan, alacsony költséggel üzembe helyezhető és működtethető.
A kis- és közepes vállalkozásoknak szánt Symantec Gateway Security integrálja a tűzfalat, átjáró-szintű antivírus és behatolás-detektálást, a tartalomszűrést és a virtuális magánhálózat (VPN) megoldást egyetlen berendezésben. A Symantec Gateway Security valamennyi funkcióját a berendezéshez tartozó egyetlen központi menedzsment konzolról lehet irányítani. A menedzsment konzol használatával az adminisztrátorok helyi és távoli berendezéseket egyaránt kezelhetnek az interneten keresztül.

Háromféle méret

Symantec Firewall/VPN berendezés
A Symantec Gateway Security berendezés három méretben kapható. A Symantec Gateway Security 5110 legfeljebb 40 Mbps átvitelt tesz lehetővé, és 50 csomópontos licensszel rendelkezik. A Symantec Gateway Security 5200 legfeljebb 80 Mbps átvitelt tesz lehetővé, és 250 csomópontos licensszel rendelkezik. A Symantec Gateway Security 5300 legfeljebb 80 Mbps átvitel mellett korlátlan számú csomópontra érvényes licensszel fog rendelkezni. Az ügyfelek a berendezéshez egy évre szóló telefonos rendszertámogatást kapnak, valamint jogosultságot cserére és tartalmi frissítésre.

A fiókirodáknak, kisvállalkozásoknak és nagyobb cégeknek is szánt, egyszerűen használható Symantec Firewall/VPN 100, 200 és 200R berendezések integrált biztonsági és hálózati eszközök, tűzfal és virtuális magánhálózat, hálózatkezelő és egyéb funkciókkal rendelkeznek.
Külön említést érdemel a professzionális távoli menedzsmenti lehetőség, mely a 100-as, a 200 és a 200R típus esetében webalapú kommunikációval oldottak meg.

Linuxos minitűzfal otthonra

A család legkisebb tagja a Firewall/VPN 100, mely tűzfalfunkciókat lát el, illetve IPSec VPN-t (virtuális magánhálózatot) képes létrehozni, egy WAN és négy 10/100-as Ethernet csatlakozóval rendelkezik az internetkapcsolat ill. a PC-k és egyéb hálózati eszközök számára. Operációs rendszere Linux, mely flash memóriában futva látja el teendőit. Ez az eszköz leginkább a kisvállalkozások piacát hivatott megcélozni, sőt a Symantec elgondolásai szerint a jövőben alapja lehet a háztartási internetes eszközök védelmének is. Versenyképes ára mindenesetre vonzóvá teheti ezt a terméket a hazai, a hálózatuk biztonságára eddig viszonylag kis összeget fordító cégek számára.

A bejelentkező dolgozókat is védi

A Symantec Firewall/VPN 200 a VPN 100 -hoz hasonlóan tűzfal és VPN képességgel bír, de 8 10/100-as Ethernet csatlakozóval szerelték fel, két WAN csatlakozóján pedig terhelésmegosztásra is képes. A Symantec Firewall/VPN 200R az előbbieken felül rendelkezik egy olyan távoli VPN klienssel is, mely egyben személyi tűzfal, így a VPN-be csatlakozó munkatársakat is megvédi a rosszindulatú támadásoktól. Ezek a berendezések már képesek ellátni több, funkciójukban elkülönülő szerver ill. munkaállomások védelmét is. Operációs rendszerként szintén Linuxot futtatnak, ám itt a flash memória helyett már 20Gb-os háttértár biztosítja a működést. A Symantec biztonsági politikájára jellemző, hogy nem valamely már létező disztribúciót választották a család motorjául, hanem házon belül oldották meg annak összerakását.

A Symantec Firewall/VPN berendezések kiegészítik a VelociRaptor tűzfal/VPN berendezéseket, melyek további biztonsági szolgáltatásokat és sávszélességet biztosítanak a közepes-nagyméretű vállalkozások számára.

A VelociRaptor 1.5 a cég tűzfal és VPN berendezésének új változata. Az új VelociRaptor rendelkezik Advanced Encryption Standard (AES) támogatással, és új proxy funkcióval is, mely elsősorban a videokonferenciák biztosításához alkalmas. A Symantec VelociRaptor átviteli sebessége több mint 50 szélessávú internethozzáférésnek felel meg (jellemzően xDSL technológia, darabonként 512 kbit/s sebességgel számolva)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?