Koronavírus adatok

2021. nov. 30.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
András, Andor
-4 °C
5 °C

Ötszáz embert átvertek a Vaterán

2009.01.23. 13:40
Három gyanúsított több száz embert átvert a Vatera aukciós portálon, tudta meg az Origo. A Nemzeti Nyomozóiroda már tavaly októberben eljárást indított a csalás gyanúja miatt, de sokan csak most jöttek rá, hogy átverés áldozatai lettek.

Az Origo értesülése szerint több száz károsultja lehet annak a csalássorozatnak, amelyben a Nemzeti Nyomozóiroda még tavaly októberben indított eljárást. A csalók olyan termékeket hirdettek meg a Vatera aukciós portálon, amelyekkel nem rendelkeztek. Értékes műszaki cikkeket kínáltak nagyon kedvezményes áron, és 50-80 ezer forintot csaltak ki egy-egy vevőtől. Így összesen több millió forintot szereztek.

A három gyanúsított hamis személyivel nyitott bankszámlát, ahonnan készpénzben felvették az átutalt összeget.

A csalók jól ismert trükkel hálózták be az áldozataikat: több néven regisztráltak a portálon, és jó értékelést adtak maguknak, így az emberek azt hihették, hogy az eladó megbízható. Sajnos elkerülte a vevők figyelmét, hogy több terméket az áruházban fotóztak le a csalók, ami arra utal, hogy az illető nem a saját tulajdonát próbálja értékesíteni.

Amikor a Vatera értesült a csalásról, azonnal kizárta a gyanús felhasználókat, és figyelmeztették azokat a vevőket, akik éppen az ő termékeikre licitáltak.