Vírusként támadnak a Megasztárok

2005.09.26. 15:45
Új magyar fejlesztésű vírus kezdett terjedni szombaton, de már hétfőre sikerült hatástalanítani. A kód nyolc nyelven beszél.

MEGA STAR
!!!!Kedves Felhasználó!!!!
Feladó elektronikus üvözlőlapot küldött önnek
Megtekintéséhez kattintson a mellékelt kép hivatkozására, vagy másolja be
a böngésző (Internet Explorer, Netscape Navigator, Mozilla, stb.) címsoroba!

A már kézbesített lapokat 3 hétig őrizzük meg!
http://www.tv2.hu

Így köszön be az új magyar vírus. A magyar fejlesztésű Zafi vírus új változata szombat reggel bukkant fel . A vírus a korábbi változataihoz hasonlóan a címzett országtól függően különböző nyelvű üzenetekben képes terjedni. A gyors felismerésnek és a kiadott frissítésnek köszönhetően a vírust sikerült még a terjedés korai szakaszában hatástalanítani.

Másolja magát

A kód alig 15 kilobájtos hosszúságú. A VirusBuster szerint a vírus nem nagyon terjedt el. A társaság honlapján található leírás szerint a program elindítás után bemásolja magát a System könyvtárba, ahol létrehoz 11 fájlt. Tízbe email-címeket gyűjt majd, egybe pedig saját magát másolja.

A Zafi új változata leállít több futó alkalmazást és a tűzfalat is kiiktatja, majd emailcímeket keres egyebek között a .txt és a .htm kiterjesztésű fájlokban is. A vírus francia, spanyol, orosz, német, holland, olasz, cseh nyelveken is képes kommunikálni.  • Tippek
  • Árfolyam