A Sony buktatja meg a bd-t?

2006.07.11. 14:53
0 hozzászólás

Állítólag pont a legfőbb fejlesztőn bukhat meg a következő generációs dvd-szabvány, a blu-ray. Lapértesülések szerint túlságosan összetettre sikerült a formátumhoz tartozó lézerdióda, így egyelőre csak két cég készít ilyet, ezek közül az egyik a Sony. A gyártók innen vásárolnak, a baj csak az, hogy a japán cég meglehetősen rossz kihozatallal működik (ami azt jelenti, hogy a legyártott diódák jelentős része mehet a kukába), ráadásul spórol is: a gyártókapacitás jelentős része a novemberben érkező PlaySation 3-hoz gyártja az olvasófejeket.

Szóval most a PS3 fogja vissza a bd-t, pedig eddig pont fordítva volt: azért nem sikerült tavasszal piacra dobni a konzolt, mert a Sony nem volt képes időben elkészülni a bd-vel.

A Toshiba rontása ül ezen az ügyön.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla