Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egy gombnyomással a másolásvédelem ellen

2006.07.11. 14:37
0 hozzászólás

Nehéz megérteni azt az igyekezetet, amivel a multik próbálják védeni a digitális adatokat. Milliárdokból kifejlesztik a bombabiztos rendszert, aztán két héttel a piacra lépés után feltöri a védelmet egy 17 éves skandináv programozó, egy kétszáz kilobájtos szoftver segítségével. Nagy vonalakban ez történt annak idején a dvd-vel is, bár az életkor például nem pontos.

Most még ennyire sem kell megerőltetni magunkat, számol be a Prohardver a német c’t magazin ötletéről. Az újságírók rájöttek, hogy a Print Screen lenyomásával lementhetik a hd dvd-n és blu-ray lemezeken is tárolt hd-filmek egy-egy képkockáját, eredeti felbontásban és minőségben. Már csak egy megfelelő szoftver kell, ami másodpercenként 25-30-szor „lenyomja” a gombot, és már vége is a másolásvédelemnek.

A Toshiba egyébként tud a hibáról, és egyben nagyon sajnálja azt.