Egy gombnyomással a másolásvédelem ellen

2006.07.11. 14:37
0 hozzászólás

Nehéz megérteni azt az igyekezetet, amivel a multik próbálják védeni a digitális adatokat. Milliárdokból kifejlesztik a bombabiztos rendszert, aztán két héttel a piacra lépés után feltöri a védelmet egy 17 éves skandináv programozó, egy kétszáz kilobájtos szoftver segítségével. Nagy vonalakban ez történt annak idején a dvd-vel is, bár az életkor például nem pontos.

Most még ennyire sem kell megerőltetni magunkat, számol be a Prohardver a német c’t magazin ötletéről. Az újságírók rájöttek, hogy a Print Screen lenyomásával lementhetik a hd dvd-n és blu-ray lemezeken is tárolt hd-filmek egy-egy képkockáját, eredeti felbontásban és minőségben. Már csak egy megfelelő szoftver kell, ami másodpercenként 25-30-szor „lenyomja” a gombot, és már vége is a másolásvédelemnek.

A Toshiba egyébként tud a hibáról, és egyben nagyon sajnálja azt.

 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla