Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Puttyal kenték be a Discoveryt

2006.07.13. 10:19
0 hozzászólás
Nagy örömködve számol be a Houston Chronicle, a Discovery-küldetés legalaposabbForrás: NASA krónikása Piers Sellers és Mik Fossum tegnapi, harmadik űrsétájáról. Sellers és Fossum speciális gittel (ez a putty) kenték be a sikló törzsén lévő hővédő elemeket, mert korábban sérülést fedeztek fel rajta. Ezek az elemek védik a túlmelegedéstől a Diszkót, ha megsérülnek, akár fel is robbanhat az egész, mint az a Columbiával történt 2003-ban. Ezek a sérülések nem voltak komolyak, de Sellers és Fossum azért bekente őket gittel - a művelet a Chronicle szerint leginkább arra hasonlított, mint amikor valaki a tortán keni szét a mázt. Volt ám izgalom is, mert Sellers az egyik kenőspatulát elejtette, ezzel növelve az ödafönt keringő űrszemét mennyiségét.

"It looks like the spatula is gone, gone, gone," Sellers said.
"I don't think anyone is going to find it."


A spatula különös eszköznek tűnhet a NASA high-tech világában, de ne feledjük, hogy tavaly lombfűrésszel vágtak neki a javításnak, aztán szerencsére nem volt rá szükség.