Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Jöhetnek a Skype-klónok

2006.07.14. 13:56
0 hozzászólás
Kínai mérnökök visszafejtették a Skype internetes telefonkliensének a kódját. Ennek köszönhetően megjelenhetnek a nem hivatalos szoftveres kliensek, sőt, a Skype akár más szoftverekbe is beépíthető lesz. A kódot megfejtő csapat egy hónapon belül megjelenik saját Skype-kliensével. Természetesen a Skype hálózatát - melynek szerverei egyebek mellett a felhasználók befizetéseit is tárolják - nem törték fel.

A Skype menedzsmentje többféle ésszerű válaszreakciókból válogathat, például hivatalosan is megnyithatják programozási interfészüket. Így a Skype bármilyen weboldalba vagy szoftverbe integrálható lenne, és nagy eséllyel iparági szabánnyá válna, azaz mindenki elkezdené használni. Ellenkező hatást váltana ki, ha egy új verzió kiadásával megváltoztatnák a telefonkliens által használt protokollt, de ez meglehetősen drága megoldás, és rontaná a márka imidzsét.