Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Legalizálnák a britek az mp3-at lejátszó mini rádióadókat

2006.07.17. 10:16
0 hozzászólás

A brit távközési hatóság (Ofcom) vizsgálja annak lehetőségét, hogy milyen keretek között lehetne legalizálni az mp3-lejátszókhoz kapcsolható kis FM-rádióadók használatát.

Az ilyen adók segítségével az autóban vezeték nélkül lehet a hordozható lejátszó zenéjét a hifi-rendszerre juttatni. Nagy-Britanniában (ahogy nálunk), csupán aranyárban mért licenc birtokában sugározhatnak az FM-rádióadók. Ez viszont nem tántorítja el a brit fiatalokat attól, hogy a Távol-Keletről származó elektronikus játékszereik összes képességét kihasználják.

Németországban az autón belüli FM-adók használata az év elejétől legális, ha az adó teljesítménye nem haladja meg a 50 nW-ot, jegyzi meg a heise.de híroldal. Ezen kívül az adóknak 5 perc után le kell kapcsolniuk, ha nincsen bemenő audiójel.