Ilona
17 °C
32 °C

Visszavonja a Microsoft az adatszéfet

2006.07.17. 15:45
0 hozzászólás

A Microsoft visszavonta az alig egy hete bevezetett Private Folder 1.0 programot. A szoftvergyártó ezzel reagál a vállalati ügyfelek panaszaira, miszerint az adatszéf nem adminisztrálható megfelelően.

A Private Folder 1.0 segítségével a felhasználók a bizalmas adataikat jelszóval védett, titkosított könyvtárba pakolhatják át. Az alkalmazást az érdeklődők csak a sikeres Windows Genuine Advantage (WGA) kalózellenes ellenőrzést követően tölthették le.

"A Private Folder 1.0-et olyan felhasználóknak szántuk, akik valódi Windowst használnak. A visszajelzések alapján viszont aggályok merültek fel az adminisztráció, adatvisszaállítás és a titkosítás terén" - áll a Microsoft közelményében. Emiatt az eszközt nem lehet a továbbiakban letölteni.

Mint minden titkosítós dolog esetében, felmerül a gyanú, hogy a programmal szemben esetleg éppen a túl jó működés miatt van gond. Az adminisztrálásra a panaszkodó vállalatok a könnyű belekukkolást hiányolhatják. Aki személyesen kíván ennek utánajárni, kedvenc fájlcserélőjén keresse meg az MSPF10ENU.msi nevű telepítőfájlt.

De aki lusta erre, vagy biztonsági okokból csakis tiszta forrásból szeretné telepíteni a programot, sima google kereséssel is eljuthat a WGA által védett fájlhoz. A letöltést ugyanis úgy szüntették meg, hogy a Private Folder 1.0 ott maradt a Microsoft szerverén.