Olivér
5 °C
8 °C

Visszavonja a Microsoft az adatszéfet

2006.07.17. 15:45
0 hozzászólás

A Microsoft visszavonta az alig egy hete bevezetett Private Folder 1.0 programot. A szoftvergyártó ezzel reagál a vállalati ügyfelek panaszaira, miszerint az adatszéf nem adminisztrálható megfelelően.

A Private Folder 1.0 segítségével a felhasználók a bizalmas adataikat jelszóval védett, titkosított könyvtárba pakolhatják át. Az alkalmazást az érdeklődők csak a sikeres Windows Genuine Advantage (WGA) kalózellenes ellenőrzést követően tölthették le.

"A Private Folder 1.0-et olyan felhasználóknak szántuk, akik valódi Windowst használnak. A visszajelzések alapján viszont aggályok merültek fel az adminisztráció, adatvisszaállítás és a titkosítás terén" - áll a Microsoft közelményében. Emiatt az eszközt nem lehet a továbbiakban letölteni.

Mint minden titkosítós dolog esetében, felmerül a gyanú, hogy a programmal szemben esetleg éppen a túl jó működés miatt van gond. Az adminisztrálásra a panaszkodó vállalatok a könnyű belekukkolást hiányolhatják. Aki személyesen kíván ennek utánajárni, kedvenc fájlcserélőjén keresse meg az MSPF10ENU.msi nevű telepítőfájlt.

De aki lusta erre, vagy biztonsági okokból csakis tiszta forrásból szeretné telepíteni a programot, sima google kereséssel is eljuthat a WGA által védett fájlhoz. A letöltést ugyanis úgy szüntették meg, hogy a Private Folder 1.0 ott maradt a Microsoft szerverén.

 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?