Jolán
2 °C
4 °C

Telefonokba épül a Skype

2006.07.20. 16:53
0 hozzászólás
Régóta ígérgeti a Skype, hogy a telefonba épített klienst dob piacra, és néhány hónap elteltével meg is jelennek a kütyük. A Skype négy új wifis telefont jelentett be: a Belkin, Edge-Core, NETGEAR és SMC Wi-Fi Phone for Skype kezelőfelülete nagyjából olyan lesz, mint a számítógépeken futó szoftveres klinsé. A Skype felhasználói maguknál tarthatják címlistájukat, és ellenőrizhetik, hogy melyik ismerősük csatlakozik az internetre.

A Skype-telefonokban nem lesz GSM/3G meg SIM kártya, azaz hagyományos értelemben nem mobiltelefonként működnek, de egy wifi hálózatra csatlakozva bárhonnan ingyen felhívhatunk egy másik Skype telefont, vagy éppen szoftveres klienst. A készülékek támogatnak minden elterjedt wifi protokollt, beleértve a WEP, a WPA, és a PSK támogatású WPA2 protokollt. A telefonok 2006 harmadik negyedévétől lesznek kaphatóak a Skype online üzletében.

via MTI

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?