Jolán
2 °C
4 °C

Bármivel lejátszható Jessica Simpson

2006.07.21. 14:12
0 hozzászólás

A korábban minden lejátszóval meghallathatatlan, másolásvédett cd-ket gyártó Sony BMG kiadta az első védelemtől mentes dalt, írta meg a USA Today. Jessica Simpson's Public Affair című nótája minden létező mp3-lejátszóval kompatibilis, nem úgy, mint például az iTunes-ról letölthető dalok, amiket csak az iPoddal lehet visszahallgatni. A fájl mp3-ban formátumban érhető el a Yahoo online zeneboltján keresztül, de szabadon átkonvertálható bármilyen ismert formátumba.

Korábban a nagy kiadóvállalatok nem nagyon lelkesedtek azért, hogy digitális védelem nélkül tegyék elérhetővé dalaikat: olyannyira nem, hogy nem is tették. Elemzők szerint azonban a Sony már rájött, hogy a védelem csak szűkíti a piaci pozíciókat, nagyobb nyilvánosság, nagyobb bevétel.

Érdekes, hogy pont a Sonynak jutott ez eszébe először, hiszen az olvashatatlan cd-k után olyan másolásvédelemmel idegesítette a cég a felhasználókat, ami biztonsági rést nyitott a számítógépeken. Biztos nem akartak megint visszahívni 5 millió lemezt, meg kárpótlást fizetni, mint akkor.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?