Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Adattörlés terabájtos lépésekben

2006.07.24. 15:55
0 hozzászólás

A finn Blancco szoftvercég új törlőszoftvere óránként négy terabájtot képes letakarítani a szerverek és mainframe gépek ideiglenes tárjaiból. A vállalat így kíván hozzájárulni a gazdaságos biztonsági intézkedésekhez.

A Blancco - Pro V4.6-ban használt technológia lehetővé teszi, hogy a felhasználó tucatnyi vagy akár több száz merevlemezt egy lépésben töröljön. A Blancco az elért sebességet másodpercenként 150 MB-ban adja meg. Összehasonlításképp: az ezt megelőző változat alig 10MB/sec-re volt képes.

Az átírási sebességben az áttörés igazából SCSI-lemezek esetében mutatkozik meg. A szervereken tárolt nagy adatmennyiség biztonsági kockázatot rejthet. Ez különösen akkor igaz, ha átépítésre kerül sor. A komplex RAID-konfigurációkat sújtja leginkább, hogy a teljes adattörléshez a rendszer megbontására van szükség. A Blancco megoldása ezt a lemezek közvetlen és teljes elérésével küszöböli ki.