Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elítéltek egy német spammelőt

2006.07.24. 11:23
0 hozzászólás

A düsseldorfi tartományi bíróság ítéletet hozott egy Észak-Rajna Vesztfáliában élő spammer ügyében. A büntetőügy a Microsoft feljelentése alapján indult. A bíróság a férfit felelősnek találta több spammelési akcióban való részvételben.


A német spammer az eljárás kezdetén mindent tagadott, majd elismerte, hogy az Ukrajnában élő valódi spammer németországi tevékenységét szervezte, illetve annak képviselőjeként lépett fel.

A spamekben a feladó úgy volt feltüntetve, mintha a Microsofthoz tartozó Hotmail ügyfele küldte volna. A bíróság úgy találta, hogy az emailek hamis címzésével sérültek a szoftvercég márkához fűződő jogai.

A férfit emiatt illetve spamküldés miatt marasztalták el. A nem jogerős ítélet szerint akár negyedmillió eurót kockáztat, ha a jövőben hamis Hotmail címmel spameket küldözget. A férfinek ezen kívül a Microsoft szakértőinek részletesen be kell számolnia a spamküldő tevékenységéről, hogy a külön zajló eljárásban pontosan meg tudják állapítani a kártérítés összegét.