Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Három érdeklődő a Philips Electronicsra

2006.07.24. 13:21
0 hozzászólás

Három magánbefekektetői csoport is kész átvenni a holland Philips elektronikai konszern félvezető üzletágát. Az ajánlatok meghaladhatják a 8 milliárd eurót, írta a jól értesült körökre hivatkozó Wall Street Journal. Az viszont egyelőre nem világos, hogy a Philips Electronics közvetlenül befektetőkhöz kerül, vagy inkább a tőzsdére viszik.

A Gartner piackutató cég jelentése szerint a Phlips Electronics tavasszal a világ nyolcadik legnagyobb félvezetőgyártójának számított, és világszerte 36 ezer embernek adott munkát. Már tavaly decemberben érkeztek olyan hangok a konszern központjából, hogy a részleget önállósítanák, hogy megnyílhasson az út újabb stratégiai opciók előtt.

Az üzletmenet elmaradt a várakozásoktól, az üzemi nyereség a második negyedévben így is megnégyszereződött. A félvezetőgyártás leválasztása után a Philips a fő ágazatai, tehát a szórakoztató-elektronika, világítás és orvosi műszerek területére koncentrálhat.