Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Trösztellenes vizsgálat az új dvd-formátumok ellen

2006.07.28. 16:42
0 hozzászólás

Az Európai Unió trösztellenes szakértői alaposan megnézik a dvd-ket hamarosan leváltó két rivális technika, a hd-dvd meg a blue-ray disk licencelési feltételeit, hátha találnak valami kifogásolhatót. A hd-dvd mögött a Toshiba, míg a blue-ray mögött a Sony áll. Az Európai Bizottság levelet küldött a két cégnek, amelyben részletesebb információkat két a licencelési feltételekről, de egyelőre nem indít vizsgálatot, mert nem érkezett hozzá semmilyen panasz.
Az új technikákat a hardvergyártók és a tartalomgyártók is csak akkor használhatják, ha licencdíjat fizetnek a fejlesztőknek.

A hd-dvd áprilisban debütált, és a támogatói között van az Intel, a Microsoft és a Universal filmstúdió. A blue-ray többek között a 20th Century Fox és a Metro-Goldwyn-Mayer támogatását élvezi, és több mint száz cég licenceli a technikát, például a Hitachi, a Pioneer, a Samsung, a TDK és az LG Electronics.