Trösztellenes vizsgálat az új dvd-formátumok ellen

2006.07.28. 16:42
0 hozzászólás

Az Európai Unió trösztellenes szakértői alaposan megnézik a dvd-ket hamarosan leváltó két rivális technika, a hd-dvd meg a blue-ray disk licencelési feltételeit, hátha találnak valami kifogásolhatót. A hd-dvd mögött a Toshiba, míg a blue-ray mögött a Sony áll. Az Európai Bizottság levelet küldött a két cégnek, amelyben részletesebb információkat két a licencelési feltételekről, de egyelőre nem indít vizsgálatot, mert nem érkezett hozzá semmilyen panasz.
Az új technikákat a hardvergyártók és a tartalomgyártók is csak akkor használhatják, ha licencdíjat fizetnek a fejlesztőknek.

A hd-dvd áprilisban debütált, és a támogatói között van az Intel, a Microsoft és a Universal filmstúdió. A blue-ray többek között a 20th Century Fox és a Metro-Goldwyn-Mayer támogatását élvezi, és több mint száz cég licenceli a technikát, például a Hitachi, a Pioneer, a Samsung, a TDK és az LG Electronics.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla