Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Megegyezett az Apple a Beatles kiadójával

2007.02.07. 12:59
0 hozzászólás

Két évtizedes vita végére tett pontot az Apple Inc., a Macintoshok gyártója és az Apple Corps, a Beatles kiadója a hét elején: a két cég megegyezett abban, hogy az amerikai Apple a névhez kapcsolódó minden jogot megkapja, vagyis nyugodtan használhatja az Apple nevet és logót termékein és szolgáltatásain, így az iTunes online zenebolton. Az egyezség értelmében az amerikai Apple visszalicenceli a védjegyek egy részét a brit Apple-nek. Mindkét fél állja az eddigi perköltség ráeső részét, de azt nem hozták nyilvánosságra, fizetett-e valamelyik cég a másiknak, és ha igen, mennyit.
A két Apple közötti jogi háború legutóbbi csatájára tavaly májusban került sor, amikor egy brit bíróság úgy döntött, hogy az amerikai Apple az iTunes-zal nem szegi meg azt az 1991-es megállapodást, miszerint csak akkor használhatja a nevet, ha nem ártja magát a zenebizniszbe.
A megállapodástól sokan azt várják, hogy a Beatles számait meg lehet majd vásárolni az iTunes-on. A Beatles azon kevés együttes közé tarozik, amelyek soha nem járultak hozzá számaik online árusításához, így az egyetlen legális módja a Beatles mp3-lejátszón való hallgatásának máig az, hogy az ember cédén megvásárolja az Abbey Roadot, majd saját maga tömöríti a számokat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?