Amerikai kutatók olyan géntechnikailag módosított paradicsomot állítottak elő, ami a természetes zöldséghez képest huszonötször annyi folsavat tartalmaz. Az Amerikai Tudományos Akadémia internetes portálján közétett közlemény rámutat: a folsavnak igen fontos szerepe van az ember életében, hiánya terhesség idején növekedési zavart okozhat az embriónál, de a megfelelő mennyiségű vitamin igen fontos a szív- és keringési rendszeri megbetegedések megelőzésében is. A floridai egyetem kutatói először a paradicsom olyan öröklési információját változtatták meg, aminek nyomán a sejtekben a pteridin - a folsav egyik alkotóeleme - 140-szeres mennyiségben keletkezett, de a folsav mennyisége ennek ellenére csak a duplájára nőtt.
A következő lépésben a tudósok megváltoztatták a második alkotóelem, a para-aminó-benzolsav DNS-ét is, ekkor a paradicsom 19-szer több vitamint termelt.Ezután kombinálták a két megváltoztatott alkotóelemet, ekkor már huszonötszörösére nőtt a folsav tömeg. Azt egyelőre nem tudni, hogy a laboratóriumban előállított paradicsom milyen hatással van az emberekre. A folsav hőre és fényre érzékeny vitamin, amelyet elsősorban a máj, a tojássárgája, a teljes kiőrlésű termékek, leveles főzeléknövények és a magvak tartalmaznak. Az Egyesült Államokban és Kanadában a lisztet folsavval dúsítják.