Gusztáv
-7 °C
-1 °C

Rejtélyes processzor az Inteltől

2007.03.15. 18:38
0 hozzászólás
A Samsung úgy hirdette a Cebiten bemutatott Q1 Ultrát, hogy azt az Intel új UMPC-technológiája hajtja. Ebből meg arra lehet következtetni, hogy egy eddig még be nem mutatott, alacsony fogyasztású processzor került a gépbe.

A Register felhívja a figyelmet arra, hogy más dokumentumok csak simán alacsony fogyasztású csipekről írnak, szóval lehet, hogy ugyanaz a Celeron M került a Q1 Ultrába, mint tavaly bemutatott elődjébe, a Q1-be.

Ugyanakkor az sem kizárt, hogy a Samsung készülékében mutatkozott be az Intel új, hordozható gépekbe szánt processzorcsaládja. A társaság már régóta tervezi, hogy piacra dob egy ilyen sorozatot, ahogy az a tavalyi, Cebiten készült interjúnkból kiderült. Ennek a terméknek Steeley a kódneve, és nagyjából ennyit lehet tudni róla.

De az is lehet, hogy a Q1 Ultrát az asztali gépekből ismerős Core 2 Duo alacsony órajelen járatott, alacsony fogyasztású verziói hajtják. Ezek a csipek 1,2 vagy 1,06 gigahertzesek, és pár watt elég a működésükhöz, ráadásul az Intel második negyedévre ígérte a szállításukat: ekkor kerül piacra a Samsung Q1 Ultra is.

A helyzet azonban ennél is durvább: a Register szerint nem kizárt, hogy  új Core 2-es a korábban sokat emlegetett Steeley, szóval az utóbbi két lehetőség ugyanaz. Ahogy a Register, úgy mi is szívesen fogadunk minden információt, hátha kiderül, mi van.