Adorján, Adrián
3 °C
8 °C

Franciaország internetre teszi ufó-archívumát

2007.03.22. 19:46
0 hozzászólás
Franciaország elsőként a világon internetes hozzáférést biztosít a nem azonosított repülő tárgyakat összegyűjtő archívumához. Ezt Párizsban jelentette be csütörtökön Jacques Patenet, a témával foglalkozó GEIPAN csoport illetékese. A cél többek között az, hogy eloszlassák azokat a vádakat, amelyek szerint a hatóságok eltitkolnak valamit a témában.


"Igaz, hogy az Egyesült Államokban bárki kérhet információt esetenként, mi azonban hozzáférhetővé tettük az egész rendelkezésre álló anyagot" - fűzte hozzá Patenet.

A honlapon egyelőre 400 dossziét lehet elérni, ezek az 50-es évek óta Franciaországban észlelt ufók, azonosítatlan repülő tárgyak negyedét tartalmazzák. Az év végéig az egész archívum felkerül az internetre, fotókkal kiegészítve. A már elérhetővé tett dokumentumok főleg rendőrségi jegyzőkönyvek, amelyekből eltávolították a személyekre utaló adatokat.

"Az ufológusok nem találnak majd szenzációt vagy ismeretlen eseteket a most elérhetővé tett anyagban" - hűtötte le az érdeklődők lelkesedését a hír bejelentésével egy időben Jacques Patenet. (via MTI)

Ha ufológus lennék, kételkednék abban, hogy minden anyagot felraknak a franciák.