Gusztáv
-7 °C
-1 °C

Ingyen wifi napozás közben

2007.03.22. 09:26
1 hozzászólás
Az andalúziai Malaga lehet az első nagyváros, amelynek minden pontja nyilvános, vezeték nélküli internet-kapcsolódási pont is egyben. A dél-spanyolországi városban már a nyári turistaszezonra 80 százalékos lefedettséget szeretnének elérni - közölte Francisco de la Torre polgármester szerdai sajtóhírek szerint.


A következő hónapokban kétezer wifi-routert telepít a Fon Espana nevű vállalat, és nemcsak középületekben, hanem magánházakban is, hogy ne legyenek lukak az ingyenes hálózatban, és az egész város valóban egyetlen nagy kapcsolódási pont, azaz hotspot legyen.

A 200 ezer eurót (csaknem 50 millió forint) felemésztő programmal a Costa del Sol turistaparadicsoma megelőzheti az ugyancsak az egész városra kiterjedő wifi-hálózatot tervező Londont és Párizst is. Ugyanakkor már most biztos, hogy nem Malaga lesz az első település, ahol minden sarokban lehet internetezni, Blanquefort, egy 15 ezres francia kisváros lakói ugyanis már régóta élvezhetik ezt a luxust. "A milliós nagyvárosok kategóriájában azonban mi leszünk az elsők" - mondta Martin Varsavsky, a Fon Espana szóvivője. (via MTI)