Fábián, Sebestyén
1 °C
7 °C

Laptop, egymillió dollárért

2007.03.27. 07:20
22 hozzászólás
A brit, luxustermékek gyártásával foglalkozó Luvaglio nemrég elkészítette a világ első egymillió dolláros laptopját. Hála az erős nemzeti valutának ez most csak 185 millió forintot jelent, szóval érdemes spórolni.
 

Volt már számos hasonló próbálkozás, de azok a gépek meglepően buták voltak, beleraktak a dobozba valami kétszázezer forintos szart, aztán feldíszítették a házat tízmilliós gyémántokkal. A Luvaglio gépe legalább tud valamit.


A Gizmag szerint 17 colos, LED megvilágítású monitort építenek a laptopba, ami speciális bevonatának hála tiszta és fényes képet ad majd. Nem lesz benne merevlemez, helyette 128 gigabájtos flashmemórián tárolja az adatokat a gép, ami csendesebb, és esetenként gyorsabb működést jelent majd, ráadásul az akkumulátor is tovább bírhatja. Lesz benne bluray-olvasó, meg valami spéci monitortisztító izé. A YouTube-on található videón még feltűnik egy órajel: 2877 megahertz, ilyen Core 2-es laptopproceszor legjobb tudomásunk szerint nincs, persze 185 millió forintért adhatnak már olyat, ami nem létezik.

A gyártó szerint itt volt az ideje, hogy a drága gépek ne csak borításukban, hanem tartalmukban is többet mutassanak hagyományos társaiknál. Sikerült, ha a hasunkra ütünk, 2-3 millió forintot saccolunk a hardverköltségre. A maradék 182-183 millió forint viszont most is a borítás, meg a gyémánt.