Fábián, Sebestyén
1 °C
7 °C

Romlottság-teszt, ételekhez

2007.03.27. 18:12
0 hozzászólás
Amerikai vegyészek gyorstesztet készítettek annak megállapítására, hogy egy látszólag tökéletes gyümölcs, hal- vagy hússzelet romlott-e vagy sem. A Der Spiegel beszámolója szerint hasonlóan működik egy terhességi teszthez: egy kis csövet kell a vizsgált anyagba dugni, egy percet várni, majd megnézni, hogy milyen színűre váltott a cső.

A rudacskába speciális polimereket építettek be, amelyek felismerik azokat az anyagokat, amelyekben a betegséget okozó baktériumok képződnek, ha az ételben megromlik a fehérje. Ha minden jól megy, 2-3 éven belül már ott lehet az áruházak polcain a rudacska. Mégha a szalmonellát és a  kóli bacilusokat nem is tudja egyelőre kimutatni a találmány.

forrás: MTI