Sára, Márió
-4 °C
4 °C

Szenzációs jelenetek GTA IV-ből

2007.03.30. 08:06
17 hozzászólás
Csütörtök késő este került ki a RockStar Games honlapjára a GTA negyedik részének egyperces trailere. A játék csak október 16-án érkezik, de az a rövid részletből is látszik, hogy a grafikai motor tökéletesedett, az autók, a fények, a karakter arca pont annyit fejlődött, amennyit 6 év alatt kellett neki.A negyedik rész újra Liberty Cityben, azaz New Yorkban játszódik, a trailer zenéje meg olyan, mintha a Batman Beginsből (egy olvasó szerint az 1982-es Koyaanisqatsiból) rángatták volna elő: nagyszabású, ha nem tudnám, hogy szokás szerint egy szemét bűnöző bőrébe kell bújnom, azt hinném, hogy az új GTA-ban egy szuperhős készül megmenteni a világot. A videó végén egy orosz akcentussal beszélő fickó mereng azon, hogy hébe-hóba megölt embereket, néha el is adta őket, de Liberty cityben talán majd minden másként lesz. Nyílván nem lesz, kivéve ha beérik a nyomorúságos Jack Thompson mesterkedése, és a bíróságok nyomására a főszereplő egyetlen célja a szeretet békés eszközökkel való megteremtése lesz.


A RockStar nem kommentálta a trailert, az magáért beszél, mondják, azt viszont elárulták, hogy az egy perc valóban a játékból származik, és nem előre renderelt. A videó eredeti felbontása 720p, és Xbox 360-on, vagy PS3-on futott, valamelyiken a kettő közül. A GTA IV. lesz a sorozat első darabja, amelyik valóban kihasználja az újgenerációs konzolokban rejlő erőt.

A trailer megjelenése óriási szenzációt keltett világszerte, a GTA-t fejlesztő Rockstar weboldala az első órában  elérhetetlen volt. Szerencsére azóta felkerült a videó a YouTube-ra is, az meg bírja.

A GTA harmadik része 2001-ben jelent meg, és egyből siker lett: a 3D-s karakterek, a szabadság, a változatok akciók és a remek vezetési élmény tette klasszikussá a játékot. A GTA műfajteremtővé vált, és több folytatást is megélt: 2002-ben jött a Vice City, ami a nyolcvanas évek Miamijába helyezte a lövöldözéseket, a négymilliós példányszámot elért 2004-es San Andreas meg Los Angelesbe látogatott el. A sorozatból még paródia is készült Dave Chapelle-nek hála.