A blu-ray filmek lenyomják a hd dvd-t

2007.04.23. 14:39
0 hozzászólás

Eddig ellentmondó adatok érkeztek a blu-ray vs. hd dvd bokszmeccs állásáról, és a most következő számoktól sem leszünk sokkal okosabbak, de fontos megemlíteni, hogy Amerikában hasítani kezdtek a blu-ray filmek. Legalábbis ezt állítja a Reuters a Home Media Magazine című szaklapban közölt eladási adatokra hivatkozva.

A lap szerint az Egyesült Államokban az első negyedévben vásárolt nagyfelbontású dvd-k 70 százaléka blu-ray volt, 30 százalékuk hd (ez 832 530, illetve 359 300 eladott lemezt jelent). A blu-ray februárban vette át a vezetést, és Scorsese idei Oscar-nyertes alkotásának, A téglának köszönhetően húzott el igazán. A film februári megjelenése óta március végéig 53 640 blu-ray lemezen kelt el, míg a HD-s kiadást csak 31 590-en vették meg. Emellett az első negyedév tíz legjobban fogyó nagyfelbontású filmje közül nyolc blu-ray dvd volt (Scorsese alkotása a második helyezett, csak a blu-rayes Casino Royale előzi meg 59 680 eladással).

A hd dvd tavaly áprilisban jelent meg a piacon, a blu-ray két hónappal később. A lap adatai szerint azóta eddig kb. 1,2 millió blu-ray- és 937 500 hd dvd-filmet vásároltak. Az eredmény nem lepte meg az elemzőket, a blu-rayt ugyanis a hat nagy filmstúdió közül öt támogatja, míg a hd-t csak három.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek