Árpád
-2 °C
4 °C

A Google veszi meg a Dow Jonest?

2007.05.03. 13:59
0 hozzászólás

Jó ideje próbálkoznak a nemzetközi médiamamutok felvásárolni Amerika másidik legnagyobb példányszámú újságjának, a Wall Street Journalnak kiadóját, a Dow Jonest. A potenciális vevők között a Reuterst, az NBC-t, a Washington Postot, és a News Corporationt tartották eddig számon. Utóbbi ötmilliárd dolláros ajánlatot tett a cégre néhány napja, amit a részvényesek a tőzsde őszinte meglepetésére elutasítottak (pedig ez az összeg a Dow Jones tőzsdei értékének több mint másfélszerese ).

A Bloomberg értesülése szerint azért nem harapott rá a részvények többségét birtokló Bancroft család az ajánlatra, mert újabb potenciális vevő tűnt fel a színen: a Google. A keresőoldalból éppen globális médiacápává alakuló cég belépése a nyomtatott sajtó piacára elég meglepő húzás lenne, mindenesetre ehhez a 125 éves, világszerte elismert Wall Street Journalnál jobb ugródeszkát nem is találhatna.

Elemzők szerint, ha licitálásra kerül a sor, az árat akár nyolcmilliárdig is felverhetik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?