Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egy hajléktalan ütötte ki az Internet2-t

2007.05.03. 11:36
5 hozzászólás

Tegnap este több órára megbénult az Internet2 kísérleti hálózata, ami már vagy tíz éve döntögeti az adatátviteli sebességrekordokat, és ami a fejlesztők reményei szerint a közeljövőben átveszi majd a mai internet szerepét. A nyomozás kiderítette, hogy a leállást egy bostoni tűzeset okozta: egy hajléktalan által eldobott cigaretta felgyújtott a Longfellow Bridge híd alatt egy matracot, a tűz továbbterjedt, majd hamarosan az egész híd lángokba borult. Ezen a hídon halad át az Internet2 hálózatának egyik fontos, Bostont és New Yorkot összekötő kábele, ami a tűzben szintén megsérült.

Úgy tűnik, az Internet2-t fejlesztő mérnökök a nagy sebességmámorban kicsit elfeledkeztek a hálózat első számú cékitűzéséről, a decentralizáltságról. Az eredetileg katonai célokra szánt világháló ugyanis azt az elvet követve épült fel, hogy ha egy esetleges nukleáris csapássorozat ki is iktat néhány csomópontot a hálózatból, az - létfontosságú központ híján - tovább tudjon működni.