Árpád
-2 °C
4 °C

Miskolc, we have a problem!

2007.05.08. 16:14
1 hozzászólás
Űriparban érdekelt cégek, intézmények és szervezetek részvételével űripari klaszter alakult Miskolcon. A szervezet az iparágban érdekelt cégek együttműködését szeretné elősegíteni, hiszen ezen társaságok egymagukban nem igazán tudnak labdába rúgni a nemzetközi tendereken.

Bár a magyar űripar ma még méretében és árbevételében is elég kicsiny, tudományos és szakmai eredményeit tekintve nemzetközileg is elismert, állítja Bárczy Pál, a Miskolci Egyetem professzora, a kedden megalakult Magyar Űripari Klaszter elnöke.

A Magyar Űripari Klasztert tizenhét vállalkozás, felsőoktatási intézmény, önkormányzat, érdekképviseleti szervezet képviselője írta alá. Köztük van a Lézer Technológia Kft., az Admatis Kft., a Miskolci Egyetem, a Budapesti Műszaki Egyetem hírközlési és villamosságtani tanszékének űrkutatási csoportja, valamint a miskolci önkormányzat is. (MTI)
   

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?