Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Útban van a PlayStation 4?

2007.05.09. 07:01
7 hozzászólás
Az ausztrál Smarthouse szerint másfél éven belül piacra kerülhet a PlayStation 3 utódja. Az elemzés nem vár forradalmi frissítést, mint írják, a PS4 az aktuális gép összetevőire épít majd, tehát ugyanúgy Cell-processzorok dolgoznak majd benne, inkább a szolgáltatások számát növelik meg drasztikusan. Az iparági forrásokra hivatkozó írás szerint a lakás összes szórakoztatóelektronikai eszközét a központi agyként funkcionáló játékgép irányíthatja majd, és a játékélmény megtartása mellett gazdag online zene- és filmáruház is rendelkezésre állna.

Hogy ötlet szintjén már létezik a konzol, azt a nemrégiben nyugdíjba küldött PS-guru, Ken Kutaragi nyilatkozata támasztja alá, aki nemrégiben azt mondta, hogy a fejében már összeállt a PS4, a PS5, de már a PS6 is. Szerinte ezek a gépek sokkal erősebben építenek majd a hálózatokra. A volt vezető elmondta, hogy a Cell processzor tökéletesen alkalmas az ilyesféle munkára, csak amikor megjelent, a hálózatok még nem voltak alkalmasak egy net-alapú konzol piacra dobására. Ken Kutaragi szerint viszont lassan eltűnnek az utolsó akadályok is.

A felvázolt PS4 leginkább a PSX-re emlékeztet: a digitális videofelvevőként és dvd-íróként is funkcionáló PlayStation 2 csak Japánban került piacra, és ott sem lett túl sikeres, szóval senki ne vegye készpénznek, hogy a Sony az egész PS4 brandet rááldozná egy hasonló funkciójú eszközre.