g
Gusztáv
3 °C
7 °C

Útban van a PlayStation 4?

2007.05.09. 07:01
7 hozzászólás
Az ausztrál Smarthouse szerint másfél éven belül piacra kerülhet a PlayStation 3 utódja. Az elemzés nem vár forradalmi frissítést, mint írják, a PS4 az aktuális gép összetevőire épít majd, tehát ugyanúgy Cell-processzorok dolgoznak majd benne, inkább a szolgáltatások számát növelik meg drasztikusan. Az iparági forrásokra hivatkozó írás szerint a lakás összes szórakoztatóelektronikai eszközét a központi agyként funkcionáló játékgép irányíthatja majd, és a játékélmény megtartása mellett gazdag online zene- és filmáruház is rendelkezésre állna.

Hogy ötlet szintjén már létezik a konzol, azt a nemrégiben nyugdíjba küldött PS-guru, Ken Kutaragi nyilatkozata támasztja alá, aki nemrégiben azt mondta, hogy a fejében már összeállt a PS4, a PS5, de már a PS6 is. Szerinte ezek a gépek sokkal erősebben építenek majd a hálózatokra. A volt vezető elmondta, hogy a Cell processzor tökéletesen alkalmas az ilyesféle munkára, csak amikor megjelent, a hálózatok még nem voltak alkalmasak egy net-alapú konzol piacra dobására. Ken Kutaragi szerint viszont lassan eltűnnek az utolsó akadályok is.

A felvázolt PS4 leginkább a PSX-re emlékeztet: a digitális videofelvevőként és dvd-íróként is funkcionáló PlayStation 2 csak Japánban került piacra, és ott sem lett túl sikeres, szóval senki ne vegye készpénznek, hogy a Sony az egész PS4 brandet rááldozná egy hasonló funkciójú eszközre.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!