Ágnes
-5 °C
2 °C

Ázsiában már a mobilon tévéznek

2007.05.10. 13:07
0 hozzászólás
Egyre népszerűbb a mobiltelefonos tévézés Japánban, Dél-Koreában és Olaszországban: egy brit elemzőcég, a Screen Digest szerint 2011-re 140 millió előfizetője lesz a mobilos tévécsatornáknak.

Mint a BBC News internetes szolgálat beszámolt róla, a Screen Digest felmérése szerint a tévézés rövid időn belül háttérbe szorítja a játékokat és a zenehallgatást a mobiltelefonokon. "Sok a cinikus megjegyzés a mobilos tévézést illetően, és eddig az volt a nagy kérdés, vajon az emberek néznének-e ilyen kis képernyőn tévét. A felméréssel egyértelműen megkaptuk a választ" - mondta Dave MacQueen, a Screen Digest egyik rangidős munkatársa.

Japánban és Dél-Koreában jelenleg 5,8 millió ember néz tévét a mobiltelefonján, és még többen tévéznek valamilyen más hordozható készüléken vagy autóban. Olaszországban félmillió előfizetője van a nemrég elindított mobilos tévészolgáltatásnak.

A mobilra sugárzott tévéadások többféle módszerrel valósíthatók meg, s emiatt egyes országok lemaradhatnak az új technológia elterjesztésében, így például Angliában technikai okokból csak 2012-től kezdhetik meg a mobilos tévészolgáltatást. (via MTI)

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!