Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ázsiában már a mobilon tévéznek

2007.05.10. 13:07
0 hozzászólás
Egyre népszerűbb a mobiltelefonos tévézés Japánban, Dél-Koreában és Olaszországban: egy brit elemzőcég, a Screen Digest szerint 2011-re 140 millió előfizetője lesz a mobilos tévécsatornáknak.

Mint a BBC News internetes szolgálat beszámolt róla, a Screen Digest felmérése szerint a tévézés rövid időn belül háttérbe szorítja a játékokat és a zenehallgatást a mobiltelefonokon. "Sok a cinikus megjegyzés a mobilos tévézést illetően, és eddig az volt a nagy kérdés, vajon az emberek néznének-e ilyen kis képernyőn tévét. A felméréssel egyértelműen megkaptuk a választ" - mondta Dave MacQueen, a Screen Digest egyik rangidős munkatársa.

Japánban és Dél-Koreában jelenleg 5,8 millió ember néz tévét a mobiltelefonján, és még többen tévéznek valamilyen más hordozható készüléken vagy autóban. Olaszországban félmillió előfizetője van a nemrég elindított mobilos tévészolgáltatásnak.

A mobilra sugárzott tévéadások többféle módszerrel valósíthatók meg, s emiatt egyes országok lemaradhatnak az új technológia elterjesztésében, így például Angliában technikai okokból csak 2012-től kezdhetik meg a mobilos tévészolgáltatást. (via MTI)