Antal, Antónia
3 °C
9 °C

Multimédiás idegenvezetők, biciklistáknak

2007.05.13. 08:14
0 hozzászólás
A német-holland határon elektronikus irányító állomásokat létesítenek kerékpárosoknak, írja a Die Welt. A Fraunhofer Társaság által készített multimédiás "idegenvezetők" elektronikus tájékoztatóiból sokrétű információt kapnak a biciklisták egy adott térségről vagy például a kirándulási lehetőségekről. A rendszer egy multimédia adatbankon, egy szoftveren és egy pda-n alapszik.

A digitális idegenvezetőt már hosszabb ideje fejlesztik, egyes elemeiben hasonlít ugyan a középkategóriájú gépkocsikban már megtalálható navigációs készülékekhez, de többet tud azoknál. A térképeket kifejezetten a kerékpárosok igényeihez alakították, így nemcsak a hivatalos közúti közlekedés útvonalait mutatják, hanem a kerékpározásra alkalmas földutakat is, amelyeket gépjárművek nem tudnak használni.

Ezenkívül a játszóterektől a sörözőkig, a falusi turistafogadóktól az idegenforgalmi látnivalókig nagyon sok mást is megmutatnak a kerékpárosoknak. Ehhez kapcsolódik a többi multimédiás információs lehetőség: a fotók, a videók és a podcast.
via mti

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!