Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Multimédiás idegenvezetők, biciklistáknak

2007.05.13. 08:14
0 hozzászólás
A német-holland határon elektronikus irányító állomásokat létesítenek kerékpárosoknak, írja a Die Welt. A Fraunhofer Társaság által készített multimédiás "idegenvezetők" elektronikus tájékoztatóiból sokrétű információt kapnak a biciklisták egy adott térségről vagy például a kirándulási lehetőségekről. A rendszer egy multimédia adatbankon, egy szoftveren és egy pda-n alapszik.

A digitális idegenvezetőt már hosszabb ideje fejlesztik, egyes elemeiben hasonlít ugyan a középkategóriájú gépkocsikban már megtalálható navigációs készülékekhez, de többet tud azoknál. A térképeket kifejezetten a kerékpárosok igényeihez alakították, így nemcsak a hivatalos közúti közlekedés útvonalait mutatják, hanem a kerékpározásra alkalmas földutakat is, amelyeket gépjárművek nem tudnak használni.

Ezenkívül a játszóterektől a sörözőkig, a falusi turistafogadóktól az idegenforgalmi látnivalókig nagyon sok mást is megmutatnak a kerékpárosoknak. Ehhez kapcsolódik a többi multimédiás információs lehetőség: a fotók, a videók és a podcast.
via mti