Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Minden fronton támad az Apple

2007.05.15. 06:12
69 hozzászólás
Nem sok forradalmi cuccot mutatott be mostanában az Apple (Az Apple TV nem az, az iPhone nem kapható), éppen ezért főszezonja van a pletykáknak, úgyhogy összeválogattunk belőlük egy szép csokrot.

Az Appleinsider szerint a Európában a Vodafone mellett a T-Mobile is foglalkozhat majd az iPhone forgalmazásával, persze biztosat egyik szolgáltatóról sem lehet mondani. Annyi tudható, hogy az Apple telefonja még idén megérkezhet a kontinensre.

Szintén nem megerősített hír, hogy a jövőben 3G-s kártya kerülhet a Macekbe. A nagysebességű adatátvitelt támogató mobilhálózatokkal kompatibilis számítógépre biztosan lenne igény, főleg Európában, ennek megfelelően a HP vagy a Dell árul is már ilyen konfigurációt. Az Appleinsider szerint először a MacBook Próban jelenhet meg az amúgy kifejezetten drága eszköz.

De a lap tovább megy a pletykában: azt állítja, hogy rövidesen megújul a társaság drágábbik laptopja. A MacBook Próban hamarosan megjelenhet az Intel új Santa Rosa platformja, ami gyorsabb processzorok beépítését tesz lehetővé, de várhatóan növekedni fog az üzemidő is. Saját informátorunk szerint akár már a héten bemutathatják az új számítógépet, és egy hónapon belül megkezdhetik a szállítást.

Mivel a Santa Rosa olcsóbb processzorokat és gyorsabb integrált grafikus magot is kínál, botorság lenne megvonni azt a MacBooktól, így elképzelhető, hogy az olcsóbbik Apple-laptop is átesik egy frissítésen, ugyanakkor az Appleinsider szerint erre csak az év második felében lehet számítani.

Annál érdekesebb, hogy a lap egy ultahordozható laptop megjelenésére számít. A pletykák szerint a gép ugyanúgy 13 colos lesz, mint a MacBook (tehát sokak szerint legalább 3 collal nagyobb a kívánatosnál), ugyanakkor nem lesz benne optikai meghajtó, de lesz benne flashmemóriás meghajtó, ideális esetben merevlemez helyett. A gép várhatóan vékonyabb és könnyebb lesz a mostani MacBookoknál.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!