Erzsébet
1 °C
4 °C

Apró pc a Fujitsutól

2007.05.17. 07:58
26 hozzászólás
Szerdán mutatta be a Fujitsu a fantáziadús nevű FMV-U8240-es ultrahordozható laptopot. Már azt hittük, hogy az umpc halott, de a gyártók újra és újra bepróbálkoznak a formátummal, szóval biztos lesz belőle valami. A gépet a Fujitsu elsősorban az üzleti felhasználóknak szánja, ennek megfelelően még ujjlenyomat-ellenőrző is van benne. Az 58 dekás készülék a legkönnyebb tábla-pc-ként is használható laptop a világon, de magasnak sem mondható: alig 26,5 milliméter az egész.

Az umpc-t az Intel 800 megahertzes A110-es processzora hajtja, van benne 20 gigabájtos merevlemez, fél gigabájt memória, integrált wifi. A kijelző 5,6 colos, felbontása 1024x600, az elemek akár 8 órán keresztül bírják, a gépen Windows XP vagy Vista fut. A készülék az Egyesült Államokban 1200 dolláros áron kerül piacra, ami most 220 ezer forintot jelent.

Szavazást indítunk: ki tudja elképzelni, hogy egy-két éven belül venne magának egy umpc-t? Miért? Tessenek kommentelni!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?