Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Olcsóbb lesz a PS3

2007.05.21. 06:15
2 hozzászólás
Miután megjelentek az áprilisi eladási adatok, a szakértők megszólaltak: a Sonynak árat kell csökkentenie. Az Egyesült Államokban az előző hónapban közel háromszor annyi Wii-t, mint PS3-at adta el, amiért elemzők szerint elsősorban az árkülönbség a felelős. Ha a Sony nem akarja, hogy a konzol totális bukás legyen, kevesebb pénz kell kérnie érte, mondják.

A problémát az jelentheti, hogy a japán gyártó már így is két-háromszáz dollár veszteséggel árulja a játékgépet, míg az Xbox 360 kezdeti 70 dolláros vesztesége mára nyereségbe fordult, a Nintendo meg a kezdetek óta haszonnal értékesíti a Wii-t: ha a Sony tovább enged, arra rámehet a birodalom. A Nollenberger Capital Partners elemzője szerint ugyanakkor nyáron legalább száz dolláros áresés várható: 500 dollárra esik a most 600 dolláros, 60 gigabájtos merevlemezzel felszerelt modell ára, mondta.

Az elérhető információk alapján valóban elképzelhető némi árcsökkentés, a gyártás megkezdése óta ugyanis olcsóbbak lettek bizonyos alkatrészek, ráadásul az IBM nemrégiben bemutatta a 65 nanométeres gyártástechnológiával készült Cell processzort, ami szintén alacsonyabb előállítási költséget tesz lehetővé.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?