Huba
17 °C
33 °C

Olcsóbb lesz a PS3

2007.05.21. 06:15
2 hozzászólás
Miután megjelentek az áprilisi eladási adatok, a szakértők megszólaltak: a Sonynak árat kell csökkentenie. Az Egyesült Államokban az előző hónapban közel háromszor annyi Wii-t, mint PS3-at adta el, amiért elemzők szerint elsősorban az árkülönbség a felelős. Ha a Sony nem akarja, hogy a konzol totális bukás legyen, kevesebb pénz kell kérnie érte, mondják.

A problémát az jelentheti, hogy a japán gyártó már így is két-háromszáz dollár veszteséggel árulja a játékgépet, míg az Xbox 360 kezdeti 70 dolláros vesztesége mára nyereségbe fordult, a Nintendo meg a kezdetek óta haszonnal értékesíti a Wii-t: ha a Sony tovább enged, arra rámehet a birodalom. A Nollenberger Capital Partners elemzője szerint ugyanakkor nyáron legalább száz dolláros áresés várható: 500 dollárra esik a most 600 dolláros, 60 gigabájtos merevlemezzel felszerelt modell ára, mondta.

Az elérhető információk alapján valóban elképzelhető némi árcsökkentés, a gyártás megkezdése óta ugyanis olcsóbbak lettek bizonyos alkatrészek, ráadásul az IBM nemrégiben bemutatta a 65 nanométeres gyártástechnológiával készült Cell processzort, ami szintén alacsonyabb előállítási költséget tesz lehetővé.