Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

17 milliárd az online reklámpiacon

2007.05.24. 10:56
0 hozzászólás

Az Interactive Advertising Bureau és a PricewaterhouseCoopers frissen megjelent tanulmánya szerint 2006-ban közel 17 milliárd dollár forgalma volt az internetes hirdetési piacnak (ez a 2005-ös 12,5 milliárd után igen jelentős növekedés). A legnagyobb biznisz a keresőmotorokba épített hirdetéseké, és a hagyományos bannereké, ez a két terület a teljes forgalom közeél háromnegyedéért felelős.

Érdekes, hogy bár úton-útfélen cégfelvásárlásokról, összeolvadásokról hallunk, az adatokban mégsem látszik a "nagy hal megeszi a kis halat" jelenség, és a hirdetési pénzek koncentrációja - éppen ellenkezőleg. Míg 2005-ben a tíz legnagyobb reklámerejű weboldal vitte el a forgalom 72 százalákát, a top50 pedig a 95 százalékát, ez tavaly 69 és 92 százalékra mérséklődött.