Menyhért, Mirjam
18 °C
33 °C

Minden várakozást felülmúlhat a Wii

2007.05.25. 06:29
8 hozzászólás
A Nintendo 35 millió Wii értékesítését tervezi az amerikai piacon, ami megközelíti a Sony PS2 38,2 milliós eredményét. A társaság 2011-2012-re tervezi elérni ezt a mennyiséget. A japán cég most a kínai termelés felfuttatásán dolgozik, hogy ki tudja elégíteni az óriási érdeklődést.
 
Eddig 2,5 millió Wii-t sikerült eladni az Egyesült Államokban, mondta el George Harrison, a Nintendo amerikai marketingfőnöke. Ezzel az eredménnyel megjelenése óta piacvezető az újgenerációs konzolok között a hadonászós játékgép. „Az érdeklődés sokkal nagyobb annál, mint amire számítani lehetett. Egy évvel ezelőtt még senki sem hitte, hogy ilyen sikeres lesz a Wii”, mondta Harrison. Tény, hogy a játékgép bemutatkozása után sem gondolták a szakértők, hogy ilyen nagy lesz a kereslet. Az optimista jóslatok 35-40 milliós darabszámot jósoltak, de ez nem az amerikai, hanem a világpiacra vonatkozott.

A PS3-ból eddig 1,3 millió ment el, Xbox 360-ból 5,4 millió fogyott az Egyesült Államokban, a Microsoft játékgépe viszont egy évvel korábban került az üzletekbe.