Jolán
2 °C
4 °C

Minden várakozást felülmúlhat a Wii

2007.05.25. 06:29
8 hozzászólás
A Nintendo 35 millió Wii értékesítését tervezi az amerikai piacon, ami megközelíti a Sony PS2 38,2 milliós eredményét. A társaság 2011-2012-re tervezi elérni ezt a mennyiséget. A japán cég most a kínai termelés felfuttatásán dolgozik, hogy ki tudja elégíteni az óriási érdeklődést.
 
Eddig 2,5 millió Wii-t sikerült eladni az Egyesült Államokban, mondta el George Harrison, a Nintendo amerikai marketingfőnöke. Ezzel az eredménnyel megjelenése óta piacvezető az újgenerációs konzolok között a hadonászós játékgép. „Az érdeklődés sokkal nagyobb annál, mint amire számítani lehetett. Egy évvel ezelőtt még senki sem hitte, hogy ilyen sikeres lesz a Wii”, mondta Harrison. Tény, hogy a játékgép bemutatkozása után sem gondolták a szakértők, hogy ilyen nagy lesz a kereslet. Az optimista jóslatok 35-40 milliós darabszámot jósoltak, de ez nem az amerikai, hanem a világpiacra vonatkozott.

A PS3-ból eddig 1,3 millió ment el, Xbox 360-ból 5,4 millió fogyott az Egyesült Államokban, a Microsoft játékgépe viszont egy évvel korábban került az üzletekbe.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?