Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Elhagyta a NASA-t a hősszerelmes űrhajós

2007.05.27. 07:06
0 hozzászólás
Otthagyta a NASA-t William Oefelein. A 42 éves űrhajós korábban az űrsikló legénységének tagja volt, de nem erről, hanem szerelmi kalandjáról vált világszerte ismertté. Barátnője, a szintén asztronauta Lisa Nowak februárban tette zárójelbe saját és barátja karrierjét, amikor féltékenységi rohamában 1600 kilométert vezetett egyhuzamban és pelenkában, hogy leszámoljon riválisával, a légierőnél dolgozó Coleen Shipmannel.


Nowak Orlandóban, a repülőtér parkolójában találkozott Shipmannel, aki amikor észrevette, hogy valaki követi, gyorsan magára zárta autóját. A rendőrségi jegyzőkönyv szerint az űrhajósnő sírva kérlelte ellenfelét, hadd üljön be mellé az autóba, majd meg is próbált beszállni. Colleen Shipman ekkor kissé letekerte az ablakot, ami nem bizonyult túl jó ötletnek, mert Nowak a résen keresztül azonnal lefújta gázspray-vel. Az áldozat el tudott hajtani a parkoló őrbódéjához, ahol szólt, hogy hívjanak rendőrt.

Egy rendőr a bejelentés után közvetlenül követni kezdte Nowakot, és észrevette, hogy az űrhajósnő eldob egy műanyag zsákot. Utólag kiderült, hogy paróka és légfegyver volt a zacskóban. A 43 éves Lisa Nowaknak csak emberrablási kísérlet miatt kell felelnie a bíróságon.

William Oefelein nem utal arra, hogy a történtek miatt hagyja el az űrhivatalt, és tér vissza a haditengerészethez, és a NASA sem adott ki közleményt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?