Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Nem vádolják az online öngyilkosság nézőit

2007.05.27. 14:22
0 hozzászólás

Kevin Whitrick 42 éves angol elektromérnöknek március 23-án elege lett az életből. A kétgyermekes apa évek óta súlyos depresszióban szenvedett, végül a betegség győzött: a férfi felakasztotta magát. A szomorú eset eddig egy mínuszos hírt sem érne, ha Whitrick nem egy webkamera előtt lett volna öngyilkos. Így azonban egy chatszoba több mint ötven tagja nézte végig a férfi utolsó perceit.

A brit ügyészségi ellenőrzőhivatal, a Crown Prosecution Service (CPS) azt vizsgáltatta ki, hogy a chat során elhangzott megjegyzések hozzájárultak-e Whitrick tettéhez. Szombaton a CPS bejelentette, hogy nem talált olyan okot, ami alapján feljelentést kellene tennie. A rendőrséget egyébként a chatszoba több tagja is értesítette, amikor látták, hogy a férfi nem viccel. A rendőrök perceken belül a helyszínre értek, de Whitrick akkor már halott volt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?