Judit
3 °C
7 °C

Eladta az egymilliomodik Zune-t a Microsoft

2007.05.29. 11:06
4 hozzászólás

Robbie Bach, a Microsoft szórakoztató eszközök üzletági elnöke a San Francisco Chronicle lapnak erősítette meg, hogy vállalata eladta az egymilliomodik Zune zenelejátszót. A Microsoft júniusig akart megszabadulni egymillió iPod-riválistól, mára sikerült is neki. A Zune-t 2006 novemberében mutatták be az amerikai piacon, vagyis fél év alatt teljesítette az elvárást. Ezzel az adattal a Zune jobban muzsikál, mint piacvezető ellensége, az iPod, amelynek közel két év kellett az egymilliós határ eléréséhez.

Az Apple egyébként szépen megágyazott a piacon a Zune-nak, ugyanis 2001-ben, az iPod indulásakor, a hordozható mp3-lejátszó csupán a geekek különc kiváltságának számított, ma már azonban fejlődő piaci területről van szó. Így már nem olyan nagy szám egymillió készüléket eladni, írja a Tgdaily, főként ha azt nézzük, hogy ugyanebben a félévben 22-25 millió darab kelt el. De miben hasonlít, miben különbözik az Apple és a Microsoft lejátszója? Ha az iPod Drakula, akkor a Zune a fokhagyma. Ha az iPod Batman, akkor a Zune Joker. Ha az iPod Jenna Jameson, akkor a Zune a kankó, ha a Zune Rocco Siffredi, akkor az iPod a merevedési zavar. Kibékíthetetlen ellenfelek. Olvassa el tesztünket, itt!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?