Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hospice kongresszus: Az élet szolgálatában az élet végén

2007.05.30. 10:17
0 hozzászólás

2007. június 7 – 9. között Budapesten rendezik az Európai Palliatív Ellátási Szövetség (EAPC) 10. kongresszusát. A kongresszus célja, hogy a világ legnagyobb és legszínvonalasabb palliatív terápiával kapcsolatos szakmai eseményeként megismertesse a látogatókat a legfrissebb kutatási eredményekkel, terápiás módszerekkel, és lehetőséget adjon a hospice ellátással kapcsolatos aktuális kérdések megvitatására.

A hospice és palliatív ellátás aktív, összetett gondozási forma azon betegek számára, akik súlyos, előrehaladott gyógyíthatatlan betegségben szenvednek. A palliatív ellátás során elsődlegesen fontos a fájdalom és egyéb tünetek enyhítése, valamint a pszichológiai, szociális és spirituális problémák figyelembevétele. Az ellátásban orvosok, nõvérek, gyógytornászok, pszichológusok, lelkészek, szociális munkások, dietetikusok és önkéntes segítõk vesznek részt. A palliatív terápia alkalmazása hazánkban gyerekcipőben jár, éppen ezért a rendezvény jelmondatával ("Connecting Diversity") összhangban a kongresszus legfontosabb célja, hogy mozgósítsa a régió szakértőit.

A rendezvény időpontja: 2007. június 7 - 9.
A rendezvény helyszíne: ELTE Egyetemi Kongresszusi Központ, 1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A