Menyhért, Mirjam
18 °C
29 °C
Index - In English In English Eng

Klikkeljen Magyarországért VII.

2007.05.31. 14:14
142 hozzászólás
Valószínűleg Magyarországon már alig akad olyan, aki ne hallott volna a nagy klikkelős versenyről, de annak az egynek, aki kimaradt az elmúlt három hét eseményeiből leírjuk: a clickclickclick.com oldalon az a nemzet nyer, ahonnan többet kattintanak. A második fordulóban az ötödik helyen végeztünk, a harmadikban viszont a remek csalószoftvereknek, a fejlett közösségnek, a médiatámogatásnak és a lelkesedésnek hála a második helyen végzett Magyarország Japán mögött. Egy nappal a végeredmény előtt még úgy tűnt, megnyerjük a versenyt, százmilliós előnyünk volt, de végül az ellenfél győzött, alig több mint egymillió kattintással.

Azóta a magyar parancsnokságon kiderült az is, miért vesztettünk: a japánok óriási szervezettség mellet indítottak ellentámadást az utolsó órákban, és percenként 300 ezer kattintással dogozták le a hátrányukat. Ez hatalmas megterhelést jelentett a kattintós oldal szerverének, ami kezdte megadni magát. Aztán reggel a magyar júzerek is beindultak, és a két oldalról érkező támadást már végképp nem bírta a rendszer. Az oldal egyik üzemeltetője ezért úgy döntött, leállítja a versenyt, és végeredményt hirdetett. Ez azért szívás, mert ha kivárta volna az éjfélt, a magyar kattintások többségbe kerülhettek volna, úgyhogy tényleg csak a szerver meg az időzóna döntötte el, hogy ki nyeri a küzdelmet.

A hazai közösség azonban továbbra sem lankad. Ma elindult a negyedik forduló, és sokan abban bíznak, hogy az első kattintások óta hatalmasat fejlődő hazai háttériparnak hála most megnyerhetjük a versenyt. Erre meg is van minden esély: újra vezetünk. A szerver persze most is folyton lehal, aki csatlakozni akar a mozgalomhoz, az látogasson el a magyar főhadiszállásra.

Amúgy meg: kattintson!