Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Egymilliárd kattintással Magyarország az élen

2007.06.02. 09:15
22 hozzászólás
Sokan gondolták úgy, hogy a nagy klikkelős játék harmadik fordulója minden lelkesedést kivett a japán és a magyar csapatokból, hogy a versenyzők olyan erővel vetették magukat a harcokba, hogy nem marad motivációjuk a következő menetre. Ehhez képest a negyedik fordulóban olyan kattintásáradat zúdult a clickclickclick.com szervereire, hogy fejlesztés nélkül valószínűleg pillanatok alatt összeomlottak volna.

Az előző, minden korábbinál több harcost megmozgató forduló egy hétig tartott, ezalatt 502 milliószor nyomták meg az egér gombját a japánok, és 500,8 milliószor a magyarok. Úgy tűnt, ez felülmúlhatatlan eredmény, a negyedik fordulóban azonban 30 óra alatt elértük a korábban megdönthetetlennek hitt rekordot, szombat reggel negyed 10 körül, alig két nappal a start után viszont a játék történetében először bevittük az egymilliárdodik kattintást.  A játék olyan népszerű, hogy időnként a kattintgatós oldal, de még a magyar főhadiszállás is lehal.

Jelenleg vezetünk 130 millió klikkel, ami óriási eredménynek számít, de a harmadik forduló hajrájából kiindulva nincs olyan különbség, amit az ellenfél ne tudna pillanatok alatt felőrölni. Most is épp ez történik, a japánok szokásukhoz hűen tízmilliókat faragnak le hátrányukból óránként. Csak június hatodikán, a záráskor mondhatjuk ki, hogy győztünk. Ha egyáltalán.