Auguszta
-4 °C
2 °C

Sms-lottó: de vajon milyen számokat ikszeltem?

2007.06.04. 21:08
10 hozzászólás

Moon kolléga kipróbálta az sms-lottózást, élményei alant:

Sétáltam ma a városban, és egy szembejövő citylight poszter arra ösztökélt, lottózzak sms-ben. Be is pötyögtem kedvenc számaimat a telefonba, majd megnyomtam a Send gombot. Egy perc múltán megérkezett a válasz, melyben a Szerencsejáték Zrt. arra figyelmeztetett, a szerencsejáték függőséget okoz, és csak 18 éven felettiek játszhatnak. "Ez minden?" - gondoltam, és kicsit furcsállottam, hogy nem kapok visszaigazolást a fogadásról. Vártam kicsit, aztán zsebre vágtam a telefonomat, és bementem a sarki boltba. Mire öt perccel később kijöttem (tej, kenyér, sajt, kefír, müzliszelet, Blikk, Népszabi), három sms is várt a telefonomon.

Az első visszaigazolást kért a fogadásról: "Rendben vannak az adatok? Ha igen, küldjön válasz sms-t. Tétel: ötöslottó, ár: 175 forint, info: fogadás SzZrt." Tök jó, végülis minden benne van, csak az nem, hogy milyen számokat ikszeltem.

De ezen már nem kellett aggódnom, a két további sms ugyanis arról tájékoztatott, hogy mivel nem küldtem válasz sms-t, fogadásomat törölték, vásárlásom érvénytelen. Mindez még a zsebemben lejátszódott.

Este kipróbáltam még egyszer, ezúttal nem jött a szerencsejáték veszélyeire figyelmeztető sms, csak visszaigazoláskérés, továbbra is a megjátszott számok megjelölése nélkül. Megreszkíroztam még egy sms-t, mire jött egy lakonikus visszaigazolás: Elfogadva, ár 175 forint, 5/90, 23. hét, Tipp: 2,7, 13,75,77, valamint egy hosszú kód, "Sz. szám" néven. Végülis működik, csak nem éppen felhasználóbarát.

Mindenesetre ha sms-ben lottózunk, nagyon vigyázzunk a telefonra, szelvény helyett ugyanis a százezer forint feletti nyereményeknél nem az sms és nem a kódszám kell a nyeremény átvételéhez, hanem meglepő módon maga a sim-kártya.