Szilárda
0 °C
6 °C

Netes támadások miatt háborognak a német tanárok

2007.06.18. 10:40
0 hozzászólás

Németországban a tartományi kulturális miniszterek konferenciája is foglalkozik azzal, hogy a világhálón egyre durvább támadások érik a tanárokat. A bajor közszolgálati rádió és televízió honlapja részletez néhány esetet: egyes diákok a legolvasottabb német újság, a Bild Zeitung egyik oldalát lemásolva fiktív bulvároldalt készítettek, és a lap címoldalán egy bizonyos tanárt a gyermekek megbecstelenítőjeként mutattak be. Más oktatókat pornóoldalakra helyeznek el vagy kivégzéseket ábrázoló képeket készítenek róluk.

Hergen Kicker, a Bajor Filológus Szövetség szóvivője szerint a tanároknak ugyan el kell viselniük a kritikát, de nem engedhető meg, hogy a becsületükbe gázoljanak, hiszen nekik is megvannak a személyiségi jogaik. Több tanár is azzal a kéréssel fordult már az érintett internetes oldalak fenntartóihoz, hogy távolítsák el az inkriminált részeket a világhálóról, de ez nem mindig sikerült. Nem szüntették meg például azt az oldalt, ahol kölni diákok osztályozzák tanáraikat és megjegyzéseket írnak munkájukról.

A spickmich.de-n 80 ezer diák regisztrált. Az oldal társtulajdonosa, Tino Kellner szerint a diákok igazságosak, így a jó tanárok jó jegyeket kapnak, a rosszak pedig rossz jegyeket érdemelnek. Ha egy tanár csak a legrosszabb jegyet kapja (ami Németországban az ötös), akkor igazán elgondolkodhat, hogyan végzi a munkáját - nyilatkozta Kellner. A tartományi miniszterek konferenciáján nem ez lesz az egyetlen téma, a tanárok túlterheltségéről is tárgyalnak, jogászok pedig arról biztosították a pedagógusokat, hogy fellépnek az internetes molesztálásokkal szemben.

[via MTI]