Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Betiltották a Manhunt 2-t

2007.06.20. 06:55
55 hozzászólás
A különösen véres jeleneteket ígérő Manhunt 2 az első játék ebben az évtizedben, amit betiltottak az Egyesült Királyságban. Az illetékes hatóságok szerint a szoftver szadizmusa, és folyamatos kegyetlenkedése miatt jutott erre a sorsra, a Manhunt 2 szerintük folyamatosan gyilkolásra ösztönöz, ami nem része az angol alaptantervnek. A döntés értelmében az Egyesült Királyságban nem forgalmazható a játék.

David Cooke, a hatóság vezetője szerint egy szoftver betiltása komoly döntés, ezért többnyire megpróbálják elkerülni. Amikor lehet, módosításokat javaslunk, hogy forgalmazható legyen a játék, a Manhunt 2 esetében azonban sokkal mélyebbek a problémák, semhogy néhány apróság átalakításával fogyasztható legyen, mondta.

A Manhunt első része 2003-ban került piacra, csak 18 éven felülieknek ajánlották, és később összefüggésbe hozták egy 14 éves gyerek erőszakos halálával.

Épp tíz éve hoztak utoljára ilyen súlyos döntést az brit hatóságok, akkor a Carmageddon autós-elütős-szétkenős mókát tiltották be. Éppen ezért a Manhunt 2 nagyon ígéretesnek tűnik, még ha a trailer alapján szerintünk is inkább beteg, mint szórakoztató. Amint tudjuk, teszteljük a Wii-s verziót.